GENÇLERİMİZDE HOMOSEKSÜEL EĞİLİM
Günümüzde yaygınlaşan ve normalleştirilmeye çalışılan homoseksüellik, büyük bir sorun olarak önümüzde durmaktadır. Cinsel kimlik karmaşasıyla başlayan bu durum, çözülemediği zaman yanlış bir yaşantıyla sonuçlanmaktadır.
Cinsel kimlik karmaşası; ruhsal ve aile dinamikleriyle ilgili bir sorun olmakla birlikte sosyal çevrenin etkisiyle oluşan bir kimlik sorunudur. Gençlerimizi ve çocuklarımızı fazlaca olumsuz etkileyen anormal bir durumdur.
Bu konuyla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılarak ailelerimizi, çocuklarımızı, geçlerimizi ve toplumu bilinçlendirmek önemlidir.
Peki gençlerimizin Kimlik Karmaşası Yaşamasına Sebep Olan Etkenler Nelerdir?
Çocuklarımızın 3-12 yaş arası dönemi, cinsel kimliğini anlamasında ve kazanmasında çok önemli bir dönemdir.
Erkek çocuklarda babanın oğluyla sağlıklı bir iletişim kurması, annenin artık belli bir yaştan sonra biraz geri çekilmesi ve sorumluluğu babaya teslim etmesi gerekir.
Abartılmış anne şefkati ve sevgisi, erkek çocukta homoseksüel evrede kendine acıma duygularını uyandırır. Çocuğun durumunu fark eden erkek yaşıtları tarafından ‘süt kuzusu, hanım evladı, nonoş’ gibi ifadelerle kendisiyle dalga geçilmesi çocuğun kendini erkek arkadaşlarından soyutlamasına sebep olur. Bu durum da erkek çocuğun, başka erkeklere hayranlık duymasına ve yanlış bir duygusal bağlanmaya hatta homoseksüelliğe meyletmesine sebep olur. Ve çocuk ilerleyen zamanda kendini “gey” olarak belirtmeye başlar.
Baba rolü, erkek çocuklarının cinsel kimliklerinin oluşumunda çok önemlidir. Baba oğluyla kaliteli bir zaman geçirip onunla sağlıklı ve kuvvetli bir bağ kurduğu zaman bu sorunlarla karşılaşmanın önü alınmış olur. Çocuk sağlıklı bir cinsel kimlikle hayatına devam eder.
Kız çocuklarının anneyle arasında sağlıklı bir bağ ve iletişim gelişmediği zaman çocuk kendini zayıf hissedip cinsel kimlik karmaşası yaşayabilir. Kız çocukları için anne şefkati ve sevgisi çok önemlidir.
Annesini zayıf, güçsüz ve ezik bir kadın olarak algılayan bir kız çocuğu ilerleyen zamanlarda, güçlü, ezik olmayan bir kadın gördüğünde ona yanlış bir duygusal düşünceyle eğilim gösterebilir. Hatta ergenlikle birlikte kendini “lezbiyen” bir birey olarak ifade eder.
Toplumumuzda eşcinsellikle ilgili olarak ‘normal bir durum ya da tercihtir’ şeklindeki düşünceler, gençlerimizin bu konuyla ilgili onaylandığını, destek gördüğünü düşünmesine ve eşcinsel bir hayatı yaşam şekline dönüştürmesine sebep oluyor.
Cinsel kimlik karmaşası yaşayan gençlerde aynı anda din karmaşası yaşama durumu da olabiliyor. Homoseksüellik İslam dinine göre yasaklanan bir yönelim şekli olduğu için, gençler din ile çelişmemek için dinden çıkabiliyor ateist veya deist olabiliyorlar. Kimi zaman da manevi yönünü güçlendiren bir genç, bu yönelimin yanlış olduğunu düşünerek homoseksüellikten vazgeçebiliyor.
Cinsel Kimlik Karmaşası Yaşayan Gençlerimize Nasıl Yardımcı Olmalıyız?
Çocuğumuzun böyle bir yönelimi olduğunu fark ettiğimiz anda güvenilir bir uzmandan yardım almalıyız. Bu durumda olan çocuğumuza ebeveynleri olarak yardımcı olmak onun yanında olduğumuzu hissettirmek önemlidir. Aileler olarak kendimiz de bu konularda bilinçlenmeliyiz. Çocuğumuzla bağlarımızı daha da güçlendirmeliyiz. Çünkü cinsel kimlik karmaşasının en temel sebebi sevgi eksikliğidir. Dinimizin bu konuya bakışını en iyi şekilde çocuklarımıza anlatmamız iyi olacaktır.
Hayırlı, sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirebilmek umuduyla…
Yazar
