
"Bazı Günler"
Kitabı Hakkında
Masum görünen çocuk kitaplarından biri daha…
“Bazı günler herkes bir öpücüğü hak eder” cümlesi ne kadar da masum değil mi?
Cümle anlamında sorun yok gibi görünse de asıl mesajı kitaptaki çizim ile çocukların bilinçdışına ne de güzel yerleştirmeye çalışmışlar. Gördüğünüz gibi çizimde “herkes” öpücüğü hak etmiş.
2 erkek dudak dudağa, erkek gibi görünen biri palyaço ile dudak dudağa, bir kız oyuncak tavşan ile dudak dudağa, sayfanın tam ortasında kocaman çizilen hemcins gibi görünen hayvanlar bile dudak dudağa öpüşüyor…
Sevgili anne babalar, siz de görüyorsunuz ki çocuk kitaplarıyla, çizgi filmlerle, bilgisayar oyunlarıyla, oyuncaklarla direkt olarak ya da subliminal mesajlar ile çocuklarımız hedefte. Lütfen çocuklarımıza aldığımız bir kıyafetin üstündeki yazılara kadar hassas olalım, birilerinin ideolojik tuzaklarına yavrularımızın düşürülmesine izin vermeyelim.
Zira devletimizin yetkili bakanlığı tarafından muzır ilan edilmesine rağmen bu çocuk kitabının okul kütüphanesinde, çocukların ellerinde ne işi olabilir ki?



"Duvarın Arkasında Ne Var?"
Kitabı Hakkında
Son günlerde gündem olan bir hikaye kitabı…
İşlenen ana tema ve verilmek istenen mesaj ile ilgili bir problem görünmüyor.
Fakat kitaptaki karakterin cinsiyetsiz olması ve hikaye kitabını resimleyen kişinin “İsimsiz ve cinsiyetsiz bir çocuğun duvarın arkasında ne olduğunu merak etmesiyle yavaş yavaş renkleniyor….” şeklinde yaptığı açıklamalar düşündürücü…
Cinsel kimlik gelişiminin tamamlandığı (3-6 yaş) Fallik Dönem arasında, hikaye kitaplarında ve çizgi filmlerde bulunan karakterlerin cinsiyetlerinin belirli olması gerekir.

